Activiteiten

Hier treft u de meest recente activiteiten aan. Klik op lees verder voor meer informatie en een aanmeldingsformulier. Voor activiteiten die reeds in het verleden hebben plaatsgevonden klik hier.
 

SHNI studiedag "De Tuinkamer"

19 mei 2016, 10:00: Trompenburgh, 's-Graveland
 
Maximum aantal deelnemers bereikt!
In de serie studiedagen rond vertrekken in het huis – de eetkamer, de slaapkamer, de keuken en de badkamer – organiseert de SHNI op 19 mei 2016 een studiedag met als thema de Tuinkamer. Deze dag wordt gehouden in de koepelzaal op Trompenburgh te 's-Gravenland. De verschillende sprekers zullen, elk vanuit hun eigen vakgebied, een of meer tuinkamers voor het voetlicht brengen.
lees verder

Excursie Grafelijke Zalen

26 augustus 2015, 15:45: Grafelijke Zalen, Binnenhof 11, Den Haag

                                      

Tijdens het zomerreces is het mogelijk met deze SHNI-excursie een bijzonder en minder bekend stukje Binnenhof te bezoeken, normaal niet opengesteld voor publiek: de Grafelijk Zalen die zich achter de Ridderzaal bevinden. Ooit gebouwd door Graaf Willem II als grafelijke woning en later gebruikt door het Hof van Holland voor rechtspraak.

lees verder

SHNI studiedag ‘De Badkamer’

03 februari 2015, 09:45: Kasteel De Haar, Haarzuilens


In de serie studiedagen rond vertrekken in het huis – na de studiedagen over de eetkamer, de slaapkamer en de keuken  organiseert de SHNI, in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging, sectie historische huizen op 3 februari 2015 een studiedag met als thema de badkamer op kasteel De Haar.

lees verder