Skip to content
Huis Wylerberg

Excursie Huis Wylerberg – kijkje achter de schermen bij restauratie interieur voormalige woon- & eetkamer


Met Malve Falk (o.a.)

Op 30 augustus maken we een heel bijzonder uitstapje naar Huis Wylerberg te Beek-Ubbergen, dat dit jaar precies 100 jaar bestaat. Na de zomer worden twee pas gerestaureerde vertrekken van Huis Wylerberg, de voormalige woon- en eetkamer, voor het eerst opengesteld voor publiek. Voor het zover is neemt SHNI alvast een kijkje achter de schermen tijdens deze restauratie.

Kunsthistoricus en projectleider Malve Falk (Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) leidt ons rond door de vertrekken van het huis en neemt ons mee in de historie. De Duitse Marie Schuster-Hiby liet Huis Wylerberg in 1924 bouwen als woonhuis voor haarzelf. Voor deze opdracht vroeg zij de bekende Duitse architect Otto Bartning, en ook had zij zelf invloed op cruciale delen van het ontwerp. Het huis is gebouwd in de architectuur van het Duitse expressionisme, waarvan maar heel weinig voorbeelden in Nederland bestaan.

Na de rondleiding door Malve Falk zal er gelegenheid zijn om met experts te spreken over het kleurhistorisch onderzoek dat uitgevoerd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de teruggevonden lagen uit de jaren ’20 die tijdens de restauratie in ere worden hersteld.
 


Info & aanmelden

Datum: 30 augustus
Start: 14:00 uur (verwacht einde: 16:00 uur)
Locatie: Rijksstraatweg 174, Beek-Ubbergen
Prijs: €5 (donatie aan Vereniging Nederlands Cultuurlandschap), voorrang op deelname voor SHNI-begunstigers

Meld je aan voor deze excursie door een mail te sturen naar activiteiten@shni.nl. Voor deze activiteit is een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar.