Skip to content
Van Eesteren Museum SHNI

Bezoek aan Van Eesteren Museum – ‘For women only’ met conservator en kijkje in modelwoning

Op 4 oktober brengen we gezamenlijk een bezoek aan het Van Eesteren Museum Amsterdam, om tentoonstelling ‘For Women Only’ te bezoeken én uitvoering te bespreken.

Lezing ontwerper Ineke Hans

We starten het programma met een lezing van ontwerper Ineke Hans. Ineke startte in de jaren ’90 als product- en meubelontwerper. Aan de hand van haar werk zal zij spreken over enkele serieuze en bizarre voorvallen m.b.t. de male en female gaze in het vakgebied. Neem alvast een kijkje op haar website.  


Rondleiding met curator

Vervolgens bezoeken we samen met curator Lisa Hardon de tentoonstelling For Women Only. Deze expositie neemt de collectie van het Van Eesteren Museum en de Goed Wonen-traditie als uitgangspunt en onderzoekt de bewuste en onbewuste ontwerpkeuzes die gemaakt zijn en hoe dit het dagelijks leven van vrouwen beïnvloedde.


Terug naar de jaren ’50: bezoek modelwoning

Aansluitend boeken we de museumwoning van het Van Eesteren Museum, midden in de Westelijke Tuinstad Slotermeer. De museumwoning stamt uit 1952 en is in originele staat teruggebracht en ingericht met bijzondere objecten en designklassiekers uit die tijd. In de woning kun je de modernistische principes van de Stichting Goed Wonen en de sfeer van de jaren 50 (her)beleven.


Info & aanmelden

Datum: 4 oktober
Start: 14:00 uur (verwacht einde: 17:00 uur)
Locatie: Noordzijde 3, 1064 GV, Amsterdam
Prijs: €10 (SHNI-prijs), €15 (niet-begunstigers). Voor het bezoek aan de modelwoning worden extra kosten gerekend, gratis met Museumkaart.

Meld je z.s.m. aan voor deze excursie door een mail te sturen naar activiteiten@shni.nl!