Skip to content
Museum Paulina Bisdom van Vliet

Excursie Museum Paulina Bisdom van Vliet

Vorig jaar maakten we een uitstapje naar Museum Paulina Bidom van Vliet om onder meer de Deventer tapijten en diens ontwerpen te bespreken, aansluitend bij het themajaar ‘Interieurs uit het boekje’. Ook dit jaar slaan we deze unieke locatie niet over, dit keer om de naamgever van het huis, Paulina Bisdom van Vliet, en de grootse rol die zij speelde in de interieurontwerpen van de verschillende vertrekken van het huis verder onder de loep te nemen.

Met Marco Bakker en Barbara Laan


‘De erfenis van Paulina’
Begin dit jaar verscheen de publicatie ‘De erfenis van Paulina’, tot stand gekomen onder leiding van museumbeheerdeer Marco Bakker. In dit boek wordt het leven van Paulina Bisdom van Vliet, haar huis en haar motivatie een museum te stichten beschreven. Marco zal ons meer vertellen over het onderzoek dat tot dit boek heeft geleid en de vondsten die helpen om de erfenis van Paulina beter te begrijpen en te waarderen.
 
Rol van de vrouw in ‘verzamelaarshuizen’
Vervolgens neemt Barbara Laan, Adviseur Historische Interieurs van het museum en betrokken bij de recente restauratie, ons mee om de rol van Paulina in het interieur verder uit te diepen. Welke verfraaiingen en moderniseringen liet zij aanbrengen aan het interieur, welke nieuwe laag voegde Paulina toe ten behoeve van de toekomst? Paulina legde een indrukwekkende verzameling interieurobjecten aan om de inrichting van het huis naar een hoger niveau te tillen. Barbara Laan zal deze verzameltrend in een bredere context plaatsen en de rol van de vrouw in diverse verzamelaarshuizen toelichten.


Info & aanmelden

Datum: 11 oktober
Start: 13:00 uur (verwacht einde: 17:00 uur)
Locatie: Hoogstraat 164-166
2851 BE Haastrecht
Prijs: €15 (SHNI-prijs), €20 (niet-begunstigers). 

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar in het Koetshuis van het museum.

Meld je z.s.m. aan voor deze excursie door een mail te sturen naar activiteiten@shni.nl!