Skip to content
Berlage Gertrud Arper
SHNI Jachthuis Sint Hubertus

Studiedag in Jachthuis Sint Hubertus

‘Het interieur & de vrouw’ 

Na een succesvolle Studiedag om het themajaar ‘Het interieur en de vrouw’ mee te openen, sluiten we dit jaar ook weer af met een goedgevulde Studiedag. Op 8 november treffen we elkaar nergens minder dan op de Hoge Veluwe om ons in en om Jachthuis Sint Hubertus te begeven voor een serie lezingen die het thema ‘Jachthuis’, het thema ‘Het interieur & de vrouw’, en deze thema’s gecombineerd zullen toelichten.

Sprekers als Yuri van der Linden, Irene Cieraad, Jojanneke Clarijs, Dicky van der Zalm, Bas Mühren (Kröller-Müller Museum), Machteld Metzlar (kleindochter van ontwerper Gertrud Arper), en Pieter Vlaardingerbroek nemen je mee in de wereld van vrouwelijke bewoners, ontwerpers, opdrachtgevers en onderzoekers, de wereld van karakterleer, gender, kinderkamers en meer. 
 
Nieuwe ontdekkingen & zelden toegankelijke vertrekken geopend
De  aanleiding om deze Studiedag in Jachthuis Sint Hubertus te organiseren is het recente onderzoek dat hier heeft plaatsgevonden en een bijzondere ontdekking rondom het meubilair in de kinderkamer. We kondigen met groot enthousiasme aan dat kleindochter van meubelontwerper Gertrud Arper, Machteld Metzlar, dieper in zal gaan op het werk van haar grootmoeder en diens samenwerking met zowel Hendrik Berlage, als Helene Kröller-Müller. We komen heel dichtbij de atelierpraktijk van Berlage en de totstandkoming van de ontwerpen.

Tijdens de rondgang door het Jachthuis waarmee het rijke lezingenprogramma zal worden bekroond, worden diverse vertrekken die buiten de reguliere rondleidingen vallen, waaronder de kinderkamer, voor ons ontsloten.

 

Info & aanmelden:      
Datum: 8 november
Start: 09:30 uur (verwacht einde: 16:00 uur)
Locatie: Park Paviljoen en Jachthuis Sint Hubertus, De Hoge Veluwe
Prijs: €55 (SHNI-prijs), €65 (niet-begunstigers)

Meld je voor 24 oktober aan voor de studiedag door een mail te sturen naar activiteiten@shni.nl

Gebruik maken van de SHNI-korting? Meld je aan als begunstiger!