Skip to content
SHNI_Nieuwsitem-1

Nieuw bestuurslid

 

We zijn verheugd om een vijfde bestuurslid aan te kondigen! Per 1 juni zal Margriet van Eikema Hommes, links op de foto te zien bij de pas ontdekte plafondschildering van Gerard de Lairesse toetreden tot het bestuur van SHNI.

Margriet is kunsthistoricus, gespecialiseerd in historische schildertechnieken en in 17e- en 18e-eeuwse Nederlandse interieurschilderingen. Zij onderzocht de afgelopen decennia vele schilderijenensembles, waaronder de Oranjezaal in Huis ten Bosch. Zij werkt als senior-onderzoeker bij het Rijkserfgoedlaboratorium van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Uit eigen onderzoekservaring weet Margriet hoe belangrijk de integrale studie van interieurs is, waarbij je oog hebt voor alle aspecten ervan: de materiële, stilistische, iconografische, bouwkundige en historische. Juist SHNI biedt een waardevol platform voor experts van verschillende disciplines om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Margriet kijkt er onder meer om die reden naar uit om kennis met jullie te maken tijdens komende excursies en bijeenkomsten.

Beeld: Bram Petraeus via RCE