Skip to content
SHNI_Agenda-item-3

Congres: Gegoten Gips

 

Voor het eerst in de geschiedenis van SHNI zijn wij dit jaar mede-organisator van een internationaal congres. Samen met Zuyd Hogeschool en Rocaille BV zetten wij ons de komende tijd in om op 22, 23 en 24 november 2023 het congres ‘Gegoten gips – Kunst of Ambacht’ te organiseren.

De laatste jaren staan gegoten gipsen ornamenten en figuren meer in de belangstelling. Gipsen collecties van bijna 200 jaar oud worden afgestoft en krijgen zo hun plaats in de kunstgeschiedenis terug. Het doel van het symposium is om zowel nationaal als internationaal meer aandacht te creëren voor de toepassing van gegoten gips in drie verschijningsvormen: als bouwornament, als gipsmodel voor het kunst(ambachtelijk) onderwijs en als gipsmal in de keramische industrie. Ook hedendaagse toepassingen in de bouw in het interieur, in het kunstonderwijs en in de keramische productie komen aan bod.

Sprekers uit binnen- en buitenland zullen onderwerpen belichten vanuit verschillende invalshoeken: kunststromingen, theorie, praktijk, toepassingen, onderzoek, consolidatie, onderwijs, en ambacht.

Neem alvast een kijkje op de website: www.castedplaster.nl