Skip to content

Leestips: SHNI-studie

Heb je de aftrap van het themajaar gemist, of wil je thuis nóg verder de diepte in? Een aantal van de sprekers op de SHNI-Studiedag liet leestips voor je achter.

Lees meer

Onze interieur-hoogtepunten van het jaar 2023

2023 was voor het interieur een jaar met bijzondere ontwikkelingen. Meerdere spectaculaire vondsten zijn gedaan, mooie publicaties verschenen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

Lees meer

Leestip: IKEA – Trendsetter, of trendvolger

Antropoloog Irene Cieraad neemt in dit artikel de invloed van IKEA op het Nederlandse woonlandschap onder de loep. Is IKEA volgens haar Trendsetter, of Trendvolger?

Lees meer

Vondst Groenburgwal 56

Tijdens de restauratie van een pand aan de Groenburgwal 56 te Amsterdam, is de oorspronkelijke, roze achtergrond ontdekt van de vroeg 18de eeuwse plafondschildering.

Lees meer

Aanmeldingen congres geopend

De aanmeldingen voor het congres ‘Gegoten gips – Kunst of Ambacht’, dat in november dit jaar zal plaatsvinden zijn geopend! Ook het voorlopige programma staat online.

Lees meer

Nieuw bestuurslid

We zijn verheugd om een vijfde bestuurslid aan te kondigen! Per 1 juni zal Margriet van Eikema Hommes, links op de foto te zien bij de pas ontdekte plafondschildering van Gerard de Lairesse toetreden tot het bestuur van SHNI.

Lees meer

Congres: Gegoten Gips

Sprekers uit binnen- en buitenland zullen onderwerpen belichten vanuit verschillende invalshoeken: kunststromingen, theorie, praktijk, toepassingen, onderzoek, consolidatie, onderwijs, en ambacht.

Lees meer

Call for Papers: Gegoten Gips

Schrijven over ‘Gegoten gips’? De Call For Papers is geopend! SHNI is dit jaar mede-organisator van een internationaal congres. Samen met Zuyd Hogeschool en Rocaille BV zetten wij ons in om op 22, 23 en 24 november 2023 het congres ‘Gegoten in gips – Kunst of Ambacht’ te organiseren.

Lees meer

Nieuwsbrief SHNI

SHNI verstuurt periodiek nieuwsbrieven aan haar begunstigers. Ben je benieuwd? Een deel van de nieuwsbrieven versturen we ook naar een breder publiek. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven via onderstaande knop: